Tarieven en betalen

LET OP!!! I.v.m. de ingestelde regelingen rondom Corona is ons gebruikelijke betaalbeleid tijdelijk aangepast (in ieder geval tot eind 2020). Alle facturen worden door ons ingediend bij de zorgverzekeraars. Zij verrekenen de kosten die door uw verzekering vergoedt worden rechtstreeks met onze praktijk. U kunt na deze verrekening van ons een factuur verwachten voor de niet-vergoede zorg. We hopen op uw begrip voor deze tijdelijke maatregel.

In de meeste gevallen krijgt u direct na de behandeling de rekening mee of krijgt u deze via de mail doorgestuurd. De rekening dient u zelf in te dienen bij u zorgverzekeraar. Tegenwoordig kan dat meestal digitaal (via hun website of bijvoorbeeld een app) maar ook via een formulier.

Zorgverzekeraars en contracten:
Alleen voor patiënten die een zorgverzekering bij CZ hebben en voor kinderen tot 18 jaar, declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekering. Wij hebben geen zorgovereenkomsten met verzekeraars gesloten, ook niet met CZ. De zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt altijd geheel door uw zorgverzekeraar vergoed.

Begroting

Als er een behandelplan wordt opgesteld dan krijgt u een begroting mee wanneer de kosten hoger zijn dan 250 euro. Zo kunt u precies zien wat de behandeling gaat kosten en kunt u bij uw verzekering informeren wat u vergoed krijgt.

Rekening
De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke verrichting omschreven met een code. Deze codes zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Indien u de rekening meteen na de behandeling krijgt, verzoeken we u die contant te betalen of te pinnen. U kunt de factuur ook mee naar huis nemen en via internetbankieren betalen. De rekening dient binnen 14 dagen te worden voldaan. Wanneer de factuur niet tijdig wordt voldaan, sturen wij de vordering door naar Medicas. U vindt de betalingsvoorwaarden op www.medicas.net

Bankgegevens
IBAN: NL 81 RABO 0317 8191 94
BIC: RABONL2U
KVK: 56104820